INGREDIENTAI: 100 gramų juodojo šokolado
5 vienetai sausainių (kondensuoto pieno skonio)
5 vienetai šokoladinių sausainių
4 vienetai braškių
Kremui:
50 gramų varškės 9%
50 gramų grietinės
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
6 vienetai oreo sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą sulaužome ir išlydome garų vonelėje. Truputį atvėsiname.
2.
Imame formą (aš naudoju vienkartinius puodelius) ir į ją pilame šokoladą, padengiame visas formos sieneles, dedame į šaldytuvą sustingti. Jeigu šokolado sluoksnis pasirodė per plonas, darykite antrą sluoksnį.
3.
Į dubenį dedame varškę, grietinę, beriame cukrų bei vanilinį cukrų. Visą masę išplakame, geriausia plakti elektriniu plakikliu.
4.
Braškes supjaustome smulkiais kubeliais. Šokoladinius ir kondensuoto pieno skonio sausainius šiek tiek sutrupiname.
5.
Iš formų išimame „vazonėlius“, juos pavoliojame kakavoje. Į vidų dedame sausainius, varškės kremo, braškių ir vėl sausainių bei kremo.
6.
„Oreo“ sausainius atskiriame vieną nuo kito ir išimame jų pertepimą, o sausainius sutriname. „Vazonėlių“ viršų barstome „oreo“ sausainių trupiniais. Tinka ir tie patys deserte naudojami šokoladiniai sausainiai.
7.
Prieš patiekiant įsmeigiame šakelę mėtos, braškės ar kitą žalumyną.