INGREDIENTAI: 8 vienetai obuolių
600 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
500 mililitrų sauso vyno
200 gramų miltų
150 mililitrų vandens
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
2 pakeliai vanilinio pudingo
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai svarainių sulčių
2 šaukšteliai želatinos
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui sviestą išsukti su kiaušiniais, 2 šaukštais cukraus. Berti miltų ir tešla iškloti tortinės dugną, bei kraštus, kraštai maždaug per 3 pirštus aukščio.
2.
Kepti apie 40 minučių, 170 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
3.
Obuolius susmulkinti, dėti 3 šaukštus cukraus, pilti 420 ml vyno ir lėtai virti apie 10 minučių. Karštą masę sutrinti trintuvu, pilti 80 ml vyno išmaišytą pudingą, užkaitinti ir nukėlus nuo kaitros pilti ant iškepto biskvito.
4.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki purumo ir įmaišyti sulčių. Pilti brinkintą, tirpintą želatiną. Greitai permaišyti ir pilti ant obuolių sluoksnio. Puošti cinamonu. Darbas tikrai vertas skonio :)