INGREDIENTAI: Pagrindui:
500 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
50 gramų grietinėlės (arba grietinės)
0.5 vieneto svogūnų
1.5 šaukšto krakmolo
1 skiltelė česnako
šiek tiek baziliko
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Įdarui:
6 šaukštai bulvių košės (su kaupu)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas svogūnų
80 gramų fermentinio sūrio
3 šaukštai majonezo
Antram įdarui:
6 šaukštai bulvių košės (su kaupu)
80 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
5 vienetai pievagrybių
3 šaukštai majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Faršą gerai išmaišyti su grietine, kiaušiniais ir krakmolu. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką, pagardinti baziliku, druska ir pipirais.
2.
Pirmam įdarui kaušinius sutarkuoti ir sumaišyti su smulkintu svogūnu. Iš faršo formuoti tris dubenėlius ir dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant jų dėti įdarą, po 2 šaukštus bulvių košės ir ant viršaus uždėti tarkuotą fermentinį sūrį, sumaišytą su majonezu.
3.
Antram įdarui tarkuotą morką pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, sudėti smulkintą svogūną ir pievagrybius. Iš faršo formuoti tris dubenėlius, ant jų dėti įdarą, po 2 šaukštus bulvių košės ir ant viršaus uždėti tarkuotą fermentinį sūrį, sumaišytą su majonezu.
4.
Dėti į 190 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 30 minučių.