TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kitoks varškinis skruzdėlynas - labai skanus!
Kitoks varškinis skruzdėlynas



INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų miltų (tikslų kiekį žiūrėti pagal tešlos konsistenciją)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų varškės (naudojau MIAU šokoladinę)
Sirupui:
1 stiklinė cukraus
200 gramų medaus
2 šaukštai vandens
Kepimui:
200 mililitrų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Varškę ištriname su kiaušininas (beje, vietoje šokoladinės varškės galite naudoti ir kitokio skonio varškę arba tiesiog įprastą varškę). Tada į varškės masę dedame miltus ir gerai išminkome tešlą. Miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją - tešla turi gautis minkoma, bet likti elastinga, ne per kieta. išminkytą tešlą kuo nors pridengiame (plėvele, dubenėliu ar kt.) ir paliekame ją tiesiog ant stalo daugmaž 40-60 minučių pastovėti. Tada tešlą kočiojame labai plonais lakštais ir tiesiog supjaustome juos trikampiais, kuriuos ir kepsime.

2.
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir iškepame visus „trikampiukus“ iki gražiai apskrus. Iškepa žaibiškai. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejų.

3.
Kol visi iškepti lakštai vėsta, pasigaminam sirupą. Cukrų suberiame į puodą, supilame vandenį ir verdame sirupą ~ 5 min. Išjungiame ugnį ir sudedame medų. Viską gerai išmaišome.

4.
Imame didelę lėkštę ir sluoksniuojame skruzdėlyną - dedame lakštų, juos apipilame sirupu (aš dar dėjau džiovintų spanguolių), vėl dedame lakštų. Taip kartojame, kol lakštai pasibaigs. Visą skruzdėlyną taipogi apipilame sirupu ir paliekame kol šiek tiek sustings. Skanaus!




admin · 2022-11-11 09:00 · 265 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt