TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Keptos bulvių riekelės su tuno padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių (didelių)
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
180 mililitrų aliejaus
120 gramų zigmo tuno gabaliukai saulėgrąžų aliejuje
20 gramų kaparėlių
2 vienetai ančiuvių
1 sauja petražolių
3 šaukštai citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti nestoromis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejaus ir apkepti riekeles, kol gražiai suminkštės ir gražiai apskrus iš abiejų pusių. Pagardinti druska, pipirais

2.
Padažui į dubenį dėti labai smulkiai supjaustytas petražoles, smulkintus ančiuvius, įspausti česnaką. Dėti labai smulkiai supjaustytas petražoles. Dėti šakute sutrintus kiaušinius, tuną, kiaušinio trynius, pilti citrinos sultis, sudėti kaparėlius.

3.
Paragauti, pagal skonį pagardinti druska bei pirpirais

4.
Padažą patiekti ant iškeptų bulvių


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2022-11-09 00:00 · 424 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt