INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
300 gramų sviesto
350 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Supjaustytą sviestą sutrinti su miltais iki gausis duonos trupinius primenantys trupinukai, įberti druskos, sudėti grietinę, įmušti 2 kiaušinius, užminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų. Dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.
2.
Kol tešla vėsta, pasiruošiame faršą: smulkiai supjaustome svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pipirus ir druską pagal skonį. Galite įdėti mėgstamų žolelių ar kmynų.
3.
Atšalusią tešlą kočiojame ant miltais pabarstytos lentos 3 mm storio lakštais. Stikline išspaudžiame apskritimus, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame pirštais kraštus ir šakute sutvirtiname.
4.
Pyragėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai paruduos. Skanaus!