INGREDIENTAI: 2 litrai kefyro (riebesnio, skirto šaltibarščiamsnaudoju marinuotus su obuolių sultimis)
750 mililitrų marinuotų burokėlių (naudoju marinuotus su obuolių sultimis)
300 gramų agurkų
150 gramų marinuotų agurkų
30 gramų svogūnų laiškų
25 gramai krapų
15 gramų grūdėtųjų garstyčių (arba kitų mėgiamų)
15 gramų krienų (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus ir marinuotus agurkėlius sutarkuoti tarka arba supjaustyti šiaudeliais.
2.
Į puodą pilti kefyrą, dėti agurkus ir marinuotus agurkėlius. Dėti garstyčias, krienus, smulkintus svogūnų laiškus su krapais ir gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3.
Paragauti ar patinka skonis. Jeigu trūksta rūgštelės, įspausti šiek tiek citrinos sulčių arba įpilti šlakelį obuolių acto.
4.
Supilti burokėlius su visu skysčiu. Viską išmaišome.
5.
Šaltibarščius tinka patiekti su virtomis bulvytėmis ir kietai virtais kiaušiniais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Garstyčios ir krienai suteikia šaltibarščiams švelnų pikantiškumą. Bet jeigu šių produktų nemėgstate ar neturite, galite ir nedėti.