INGREDIENTAI: 125 gramai sviesto
125 gramai cukraus pudros
100 gramų speltų miltų
1 šaukštas kakavos
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai baltos glazūros
18 gramų kepimo miltelių
80 vienetų dražė
3 šaukštai šokolado (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išplakti mikseriu, po truputį dedant į jį cukraus pudrą. Sumaišyti iki vienalytės masės.
2.
Kiaušinius išplakti mikseriu iki putų ir įmaišyti į sviestinę masę.
3.
Pirmiausia pridėti kakavos miltelių, po to miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4.
Į metalinę keksų formą sudėti popierines formeles keksiukams. Tešlą gerai išmaišyti, supilti į popierines formeles iki pusės.
5.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Įdėti keksiukus ir kepti apie 15 minučių, kol jie iškils ir užpildys visą popierinę formelę.
6.
Iškeptus keksiukus truputį atvėsinti kepimo formoje, po to išimti kartu su popierinėmis formelėmis ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
7.
Ant keksiukų viršaus konditerine tūbele išspausti baltus lizdelius, papuošti juos šokolado drožlėmis. Į kiekvieną lizdelį dėti po 5 vnt. įvairiaspalvių dražė. Patupdyti po vieną iš sviestinės plonos sausainių tešlos iškeptą viščiuką.