INGREDIENTAI: 400 gramų lašišų filė su oda
8 vienetai tortilijų (naudojome "Santa Maria" mažas)
200 gramų kopūstų (naudojome salotas)
100 mililitrų barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" Original)
4 vienetai ridikėlių
30 gramų prieskonių marinavimui mišinio (naudojome "Santa Maria" universalų)
pagal skonį kalendros
pagal skonį rausvųjų svogūnų (naudojome marinuotus)
Padažui:
100 mililitrų majonezo
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lašišą švelniai įtrinkite prieskonių mišiniu ir bent valandą palaikykite šaldytuve.
2.
Paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir netiesioginė (apie 160–180 °C).
3.
Lašišą dėkite į kepsninę oda žemyn ir kepkite uždarę dangtį apie 15 minučių.
4.
Aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 10 minučių, kol temperatūra matuojant lašišos viduje pasieks 50 °C.
5.
Lašišą išimkite iš kepsninės ir po 5 minučių galite patiekti.
6.
Dubenyje sumaišykite majonezą, žaliųjų citrinų sultis ir žieveles.
7.
Nuo iškeptos lašišos nuimkite odelę. Žuvį susmulkinkite ir patiekite su šiltomis tortilijomis, marinuotais raudonaisiais svogūnais, raudonųjų kopūstų salotomis , smulkintomis kalendromis, plonai pjaustytais ridikėliais, paruoštu majonezu ir BBQ padažu.
Patarimai:
•
Galima kepti ir orkaitėje. Lašišą švelniai įtrinkite prieskonių mišiniu ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Lašišą dėkite į orkaitei skirtą indą oda žemyn ir kepkite apie 15 minučių. Išimkite lašišą iš orkaitės ir padidinkite temperatūrą iki 230 °C. Aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 5 minutes, kol temperatūra matuojant lašišos viduje pasieks 50 °C. Išimkite iš orkaitės ir po 5 minučių galite patiekti.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.