INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų (didesnio)
2 šaukštai krakmolo
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
6 šaukštai sojos padažo (ar pagal skonį)
1/4 vieneto paprikos
0.5 vieneto aitriosios paprikos
2 šaukštai žuvies padažo (nebūtina, bet tinka)
150 mililitrų vandens
1 šaukštas krakmolo
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis cukraus
Patiekiant:
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
2 šaukšteliai sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Baklažaną supjaustyti storokomis riekelėmis. Riekeles - juostelėmis, tokios formos (tik storesnėmis) kaip būna bulvytės fri.
2.
Baklažano juosteles apvolioti krakmole.
3.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, iki didesnės nei vidutinė kaitros. Iš visų pusių apkepti baklažanus, kol apskrus. Kepti nedidelėmis porcijomis, kad baklažanai neišskirtų pernelyg daug skysčio ir nepradėtų virti vietoje kepimo. Baklažanus sudėti į lėkštę.
4.
Kol kepa baklažanai, smulkiai sukapoti česnaką, aitriąją papriką. Paprastą papriką supjaustyti kuo plonesnėmis juostelėmis.
5.
Stiklinėje pasiruošti krakmolą: pilti šaltą vandenį, berti krakmolą ir išmaišyti.
6.
Į keptuvę, kur kepė baklažanai, jei reikia, pilti dar truputį aliejaus. Sudėti česnaką, aitriąją papriką ir pakaitinti, maišant, ne ilgiau nei 20 sekundžių, tik kol paskleis aromatą.
7.
Dėti papriką, maišant pakepinti pusę minutės.
8.
Supilti sojos padažą, žuvies padažą, berti cukrų, pilti ištirpintą krakmolą (jei stovedamas nusėdo, prieš pilant permaišyti). Viską pilkite atsargiai, nes keptuvė įkaitusi ir gali aptaškyti karštu aliejumi!
9.
Pamaišyti ir pakaitinti labai trumpai, tik kol sutrištės.
10.
Padažu aplieti baklažanus, permaišyti. Pabarstyti sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Iš karto patiekti.
Patarimai:
•
Šie baklažanai nėra itin traškūs, bet šiek tiek traškumo turės, jei juos tieksite ir valgysite iš karto. Pastovėję jie gana greitai suminkštėja, bet išlieka tikrai labai skanūs!