INGREDIENTAI: Įdarui:
2 stiklinės raugintų kopūstų
1 vienetas svogūnų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
Tešlai:
0.5 stiklinės aliejaus
0.5 stiklinės vandens
2 stiklinės miltų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenį sumaišykite su aliejumi ir druska ir palaipsniui pridėkite miltų, išminkykite tešlą. Tada uždenkite tešlą su rankšluosčiu ir leiskite jai pastovėti 20 - 25 minutes.
2.
Svogūnus smulkiai sukapokite ir apkepkite porą minučių. Raugintus kopūstus nuspauskite ir pridėkite prie svogūnų, kepkite, kol lengvai paruduos.
3.
Tešlą padalinkite į 14-15 vienetų. Plonai iškočiokite tešlą į stačiakampį. Dėkite įdaro į kraštą, suvyniokite tešlos kraštus ir susukite. Dėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Viršų aptepkite išplaktu tryniu.
4.
Kepkite iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.