INGREDIENTAI: 4 vienetai antienos kulšelės
2 vienetai persikų
1 vienetas obuolių
1 vienetas apelsinų
50 mililitrų balto sauso vyno
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį druskos
pagal skonį čiobrelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį saulėgrąžų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kulšeles pabarstyti druska, pipirais, įdėti keletą šakelių čiobrelio ir palikti per naktį šaldytuve.
2.
Prieš dedant į kepimo skardą, šlauneles nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
3.
Kepimo skardoje kulšelės turi laisvai tilpti viena šalia kitos, bet nesuspausti stipriai (gali būti gražiai susiglaudusios).
4.
Sudėti česnako skilteles ir įpilti aliejaus tiek, kad apsemtų kulšeles. Kuo didesnis kepimo indas, tuo reiks daugiau aliejaus. Naudoju maždaug lygiomis dalimis alyvuogių ir saulėgrąžų aliejus.
5.
Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2,5 – 3 val. Tuomet antieną išimti iš orkaitės ir padidinti kaitrą iki 210 C laipsnių.
6.
Kulšeles išimti iš aliejaus ir dėti į kitą kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti dar 20-30 min, kol gražiai apskrus odelė.
7.
Obuolį ir persikus perpjauti pusiau, pašalinti obuolio sėklalizdžius ir persikų kauliukus. Vaisius supjaustyti skiltelėmis.
8.
Į keptuvę dėti sviestą ir įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėti pjaustytus obuolius ir šiek tiek apkepti. Kai obuoliai pradės minkštėti, sudėti persikus ir kelias čiobrelio šakeles, keletą minučių pakepti. Įpilti vyno, įspausti apelsino sultis ir pakaitinti dar kelias minutes.
9.
Kulšeles patiekti su troškintais vaisiais ir bulvių koše.