TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kalafiorų kąsneliai orkaitėje
Kalafiorų kąsneliai orkaitėje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 vienetas žiedinių kopūstų (apie 500 g)
120 gramų džiūvėsėlių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio druskos
3 vienetai kiaušinių
Padažui:
200 gramų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
1 šaukštas majonezo (nebūtina)
2 žiupsneliai džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstą supjaustyti nedideliais gabaliukais (patogiausia jį visą supjaustyti griežinėliais ir tuomet atskirti žiedynais).

2.
Į lėkštę suberti džiūvėsėlius, o į gilesnį dubenėlį įmušti kiaušinius, įberti raudonėlį, paprikos miltelius, pipirus, druską ir išmaišyti.

3.
Kopūsto gabaliukus pamirkyti kiaušinių plakinyje, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose, tuomet dar kartą pamirkyti kiaušinio plakinyje (jei norisi traškesnių kąsnelių, galima antrą kartą nebemirkyti).

4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, vienu sluoksniu sudėti paruoštus kalafioro kąsnelius ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minučių.

5.
Kol kepa kalafiorai, pasiruošti padažą. Pirmiausia susmulkinti krapus ir suberti į dubenėlį. Į dubenėlį su krapais sudėti jogurtą, majonezą, įspausti česnako, įberti raudonėlio, pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.

6.
Kalafiorų kąsnelius tiekti su paruoštu padažu.


Patarimai:

Jei padažo pagaminsite daugiau, galėsite juo pagardinti ir kitus patiekalus, nes jį šaldytuve galima laikyti apie savaitę.


Šie kalafiorų kąsneliai skanūs ir šilti, ir atvėsę.




admin · 2022-11-06 00:00 · 257 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt