INGREDIENTAI: 500 gramų obuolių
215 gramų kvietinių miltų
150 gramų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
115 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų grietinės, 30% riebumo
80 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą sviestą su cukrumi ir ruduoju cukrumi išsukti iki purumo.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, vaniliniu cukrumi ir prieskoniais.
3.
Į sviestą įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Suberti miltus su prieskoniais. Užmaišyti tirštą tešlą.
4.
Pašalinti obuolių šerdis, odeles galima palikti. Obuolius susmulkinti nedideliais gabalėliais ir įmaišyti į tešlą.
5.
Į keksiukų formą dėti popierines formeles, beveik iki viršaus pripildyti tešlos.
6.
Kepti iki 185 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepti dar apie 5 minutes ir vėl tikrinti.
7.
Atsargiai išimti ir leisti truputį atvėsti.