TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Ukrainietiški veganiški balandėliai "Golubsti"
Ukrainietiški veganiški balandėliai "Golubsti"

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų
210 gramų ryžių (nevirtų)
2 vienetai morkų
125 mililitrai pomidorų tyrės (arba konservuotų pomidorų savo sultyse)
100 gramų sojos (sauso sojos faršo arba šaldyto, tada nereiks virti)
0.5 vieneto baltųjų svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai acto
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal skonį druskos
Padažui:
125 mililitrai pomidorų tyrės (arba konservuotų pomidorų savo sultyse)
1 vienetas morkų
0.5 šaukšto grietinėlės (sojos)
0.5 šaukštelio provanso žolelių
1/4 šaukštelio česnako miltelių
1/4 šaukštelio svogūno miltelių
1/8 šaukštelio malto kumino
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išsiverdame ryžius ir sojų faršą (nebent naudosite šaldytą, tada virti nereikia). Nuspaudžiame faršo skystį ir sumaišome su išvirtais ryžiais.

2.
Puode užverdame vandenį. Nuimame viršutinius kopūsto lapus ir išpjauname kotelį. Vandeniui užvirus, supilame actą ir įberiame žiupsnį druskos. Dedame kopūstą išpjautu koteliu žemyn, po 5 min apverčiame, praskiriame lapus kiek išeina ir dar paverdame apie 5 min. Nuimame visus lapus ir leidžiame atvėsti. Virimo vandens neišpilame!

3.
Svogūną smulkiai supjaustome. 2 morkas ir česnaką sutarkuojame.

4.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų apkepame smulkiai supjaustytą svogūną, kai gražiai paruduoja, sudedame tarkuotas morkas ir česnaką. Beriame 1 a.š. Provanso žolelių ir kai morkos suminkštėja, supilame 125 ml pomidorų tyrės. Pakepame dar apie minutę ir tada sumaišome su ryžiais ir faršu. Beriame druskos pagal skonį ir gerai sumaišome.

5.
Dedame po šaukštą įdaro ant kopūsto lapo, vyniojame nuo plonesnės lapo dalies ir pirštais užkemšame kraštelius. Taip pakartojame su likusiais lapais. Jei lapas didelis, perpjauname jį pusiau. Sudedame visus suktinukus į puodą, glaustai vieną prie kito, kad neišsisuktų.

6.
Padažui sutarkuojame morką.

7.
Ant vidutinės ugnies keptuvėje su aliejumi apkepame morką, beriame Provanso žoleles ir likusius prieskonius. Kai morkos suminkštėja, pilame sojų grietinėlę ir pomidorų padažą. Patroškiname apie minutę.

8.
Padažą supilame ant puode sugulusių suktinukų. Pilame kopūstų virimo vandenį, kad beveik apsemtų, lengvai užverdame, uždengiame dangčiu ir ant vidutinės ugnies troškiname apie 40 min. Taip pat galima kepti ir 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, uždengus, apie 20-25 min. Pradėjus burbuliuoti, sumažinti iki 180 C laipsnių ir kepti dar 1 val.

9.
Patiekiame su sojų grietinėle arba sojų graikišku jogurtu ir šviežiomis petražolėmis.


Patarimai:

Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!




admin · 2022-11-05 03:00 · 351 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt