INGREDIENTAI: 8 riekės šviesios forminės duonos
4 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės (liesa)
100 gramų medaus
1 sauja lazdyno riešutų
8 gramai sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius išvalyti nuo sėklų ir supjaustyti stambiais kubeliais. Suberti į puodą, sudėti sviestą, šaukštą cukraus ir cinamoną.
2.
Pamaišant kaitinti, kol ištirps sviestas ir obuoliai šiek tiek paminkštės.
3.
Kiaušinius išplakti su medumi. Supilti pieną bei grietinėlę ir lengvai paplakti.
4.
Forminę duoną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su patroškintais obuoliais. Ant jų užpilti skystąją masę, išmaišyti ir leisti keletą minučių prisigerti skysčio.
5.
Tuomet visą masę sukrėsti į kepimo formą, apibarstyti riešutais.
6.
Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.