INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių
300 gramų grietinės (geriau, kuo riebesnės)
300 gramų kondensuoto pieno, saldinto (kambario temperatūros)
200 gramų sviesto
1 vienetas apelsinų
100 gramų balto šokolado
3 šaukštai aguonų
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius smulkiai sulaužome.
2.
Sviestą tirpiname garų vonelėje. Nukeliame nuo kaitros. Supilame kambario temperatūros kondensuotą saldintą pieną ir gerai išmaišome. Sudedame grietinę ir dar kartą viską pamaišome. Įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame žievelę ir maišome iki vientisos masės. Beriame smulkiai sulaužytus sausainius, aguonas ir cinamoną. Išmaišome masę ir dedame į plėvele išklotą norimą formą. Gerai suspaudžiame, kad neliktų oro tarpelių. Paliekame šaldytuve bent valandėlei.
3.
Baltą šokoladą ištirpiname garų vonelėje.
4.
Apipilame tinginį tirpintu šokoladu, pabarstome aguonų, galima užtarkuoti dar aplesino žievelės. Aš dar pabarsčiau šiek tiek džiovintų spanguolių. Tinginį dedame vėl į šaldytuvą ir paliekame stingti 6 – 10 val.