INGREDIENTAI: Tešlai:
310 gramų miltų
110 gramų sviesto (šalto, pjaustyto gabalėliais)
12 šaukštų vandens (šalto)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
6 vienetai pievagrybių
80 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis petražolių (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukšto vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai: į persijotus miltus sudėkite gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, suberkite druską. Tuomet šakute arba rankomis smulkinkite sviestą, kad pasidarytų mažyčiai gabalėliai. Po truputį pilkite vandenį ir gerai išminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 1 val.
2.
Įdarui: smulkiai supjaustykite svogūną, papriką, pievagrybius, česnako skilteles, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite svogūnus, pakepkite keletą minučių, kol jie suminkštės. Tuomet sudėkite likusias daržovės, supilkite sojos padažą ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite petražoles, išmaišykite ir palikite atvėsti. Kai atvės, įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
3.
Iškočiokite tešlą ir išspauskite stikline apvalius apskritimus. Ant vienos pusės apskritimo uždėkite paruošto įdaro, užlenkite ir užspauskite (galite prispausti šakute arba užlankstyti, kaip kibinus).
4.
Dėkite pyragėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, kiekvieną patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.