TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Puikusis gruziniškas Chačapuris
Gruziniškas Chačapuris

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
400 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų sviesto (aptepimui)
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įpilti kefyrą, įmušti 1 kiaušinį, įdėti cukraus, druskos, aliejaus ir viską gerai išmaišyti. Dvi stiklines miltų persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti kefyrą ir viską išmaišyti. Tešla neturi būti kieta ir šiek tiek lipti prie rankų. Kol ruošiate įdarą, palikti tešlą pailsėti.

2.
Įdarui fermentinį sūrį sutarkuoti smulkia trintuve ir sumaišyti su kiaušiniu.

3.
Iš tešlos suformuoti pailgą dešrą, ją supjaustyti į 10 gabaliukų, jei tešla labai limpa, įdėti dar šiek tiek miltų, bet ne per daug.

4.
Stalviršį pabarstyti miltais, iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočioti apskritą formą, per vidurį įdėti įdaro. Suėmus tešlą iš šonų padaryti krepšelį, apversti ir vėl pakočioti. Taip daryti su visais gabaliukais.

5.
Kepti keptuvėje be aliejaus, uždengus dangčiu, kol gražiai apskrus. Iškeptus, dar karštus chačapurius sutepti sviestu.




admin · 2022-11-01 12:00 · 266 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt