INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
160 gramų fermentinio sūrio (arba mocarelos)
150 gramų dešros (naudojau saliami, bet tinka ir kitokia)
1 šaukštas kečupo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal skonį pomidorų
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis džiovintų krapų
Padažui:
2 vienetai svogūnų
1 šaukštelis kečupo
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštas acto
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį teriyaki padažo ( )
šiek tiek majonezo (arba garstyčių )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją nulupti ir sutarkuoti, tada iš sutarkuotos cukinijos nuspausti sultis ir sudėti į kitą indą.
2.
Į indą su cukinija įmušti kiaušinius, suberti prieskonius bei miltus. Viską gerai išmaišyti.
3.
Į skardą arba torto formą sudėti tešlą ir kepti 15-16 min 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol truputį paruduos.
4.
Sūrį sutarkuoti, dešrą ir pomidorą supjaustyti plonais griežinėliais.
5.
Ant iškepto pado užtepti kečupą, sudėti sūrį, dešrą ir pomidorus. Tada vėl kepti toje pačioje temperatūroje 10 min.
6.
Padažui smulkiai supjaustykite svogūnus sudėkite į indelį ir išmaišykite su kečupu, actu, druska, cukrumi, padažu, majonezu.
7.
Supjaustyti, sudėti į lėkštes, tiekti su padažu.
Patarimai:
•
Jei norite storesnio picos pado kepkite tortinėje, o jei plonesnio pado - skardoje. Jeigu išėjo per daug picos pado masės, geriausia dėti į skardą.