INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų miltų
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai pieno (gali ir neprireikti)
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis romo esencijos
Papuošimui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek romo esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario tempeatūros sviestą mikseriu išsukti iki purumo. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Supilti kondensuotą pieną, romo esenciją pieną ir dar kartą perplakti. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tikslų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos tirštumą - tinkama tešla turėtų labai lėtai, bet kristi nuo apversto šaukšto. Jeigu tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno.
2.
Sudėti tešlą į keksiukų formeles (užpildant 3/4 formelės).
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškeptus keksiukus atvėsinti.
4.
Kremui maskarponę, grietinėlę, cukraus pudrą ir romo esenciją išplakti kartu, kol masė taps tiršta ir išlaikanti formą. Pripildyti kremu konditerinį švirkštą ir puošti atvėsusius keksiukus.