TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Mielinis mamos pyragas
Mielinis mamos pyragas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 gramų miltų
500 gramų grietinėlės
160 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
25 gramai sausų mielių
1 sauja aguonų
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.

2.
Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus su žiupsneliu druskos. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.

3.
Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.

4.
Skardą ištepti aliejumi, dėti išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti šiltai, kad iškiltų - ant krosnies galima.

5.
Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia ištepti kiaušinio baltymu, galima apiberti cukrumi..

6.
Kepti apie 40 minučių, jei orkaitėje. Jei krosnyje, ką aš ir dariau dažnai, apie 1 valandą. Kai kepama krosnyje, produktų norma dvigubiname, ar trigubiname - kad pyragų užtektų visiems pavaišinti.




admin · 2022-10-27 18:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt