TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Galetė su šokoladu ir bananais
Galetė su šokoladu ir bananais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
240 gramų kvietinių miltų
170 gramų sviesto (šalto)
2 šaukštai vandens (šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
4 vienetai bananų
100 gramų juodojo šokolado
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštas rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai ant darbastalio suberkite miltus, sumaišykite su druska.

2.
Nedideliais kubeliais supjaustykite šaltą sviestą ir sudėkite į vidurį miltų. Viską kapokite plačiu peiliu, kol išeis daug smulkių, drėgnų trupinių. Tuomet ant trupinių užpilkite šalto vandens ir viską suminkykite rankomis. Turi išeiti minkšta, elastinga tešla. Jei šiek tiek limpa prie rankų, pabarstykite miltais, tik nepadauginkite, tešla neturi būti per daug kieta. Suminkykite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 min.

3.
Įdarui šokoladą sukapokite, bananus supjaustykite ir atidėkite.

4.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo, truputėlį palaikykite kambario temperatūroje, kol suminkštės.

5.
Aptepimui lengvai išplakite kiaušinį.

6.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant kepimo popieriaus iškočiokite apvalų lakštą. Viduryje pasižymėkite apytikriai 15-20 cm skersmens apskritimą (galite uždėti nedidelę lėkštę ir labai švelniai paspausti, kad atsižymėtų kontūras). Į pažymėta vidurį sudėkite paruošta įdarą. Kraštus užlenkite link vidurio, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite ruduoju cukrumi.

7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol gražiai paruduos. Išimkite, palaukite, kol šiek tiek atvės.

8.
Skanaukite dar šiltą su vaniliniais ledais.




admin · 2022-10-27 09:00 · 255 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt