INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtos, trintos)
500 gramų bulvių (tarkuotos, nusunktos)
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 saujelė krapų
1 šaukštelis krakmolo
1 saujelė petražolių
1 šaukštelis kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
2 žiupsneliai maltų lauro lapų
1 žiupsnelis baziliko
1 žiupsnelis maltos kalendros
10 gramų aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pusę svogūno smulkiai supjaustyti.
2.
Faršą sumaišyti su svogūnu, druska, prieskoniais, dėti į aliejuotą keptuvę ir uždengus, ant mažos ugnies, vis vartant, iškepti.
3.
Kadangi bulvių nedaug, tarkavau rankomis, dalį jų netgi sutarkavau kiek stambiau.
4.
Tarkuotas bulves nusunkti, sumaišyti su virtų bulvių koše, pagardinti druska, jei košė buvo nesūri. Suberti miltus, krakmolą, išmaišyti.
5.
Rankomis gnybti bulvių masės ir formuoti nedidelius kukulius.
6.
Kukulius dėti į verdantį, pasūdytą vandenį su žalumynais, puse svogūno. Virti apie 15 min.
7.
Kukulius valgyti su keptu faršu.
8.
Grietinės ar kitokio padažo, mes nepasigedome.