INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių
1 pakelis sluoksniuotos tešlos
200 gramų graikinių riešutų
160 gramų cukraus
120 gramų sviesto
1 pakelis želės (geltonos)
5 šaukštai medaus
4 šaukštai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlą supjaustome į 3 lygias dalis ir dedame į kepimo formą. Subadome šakute ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Atvėsiname.
2.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Dedame į puodą ir kaitiname apie 10 min. Supilkite želė miltelius ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
3.
Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, riešutus, medų ir pieną. Maišydami kaitinkite tol, kol masė užvirs. Atvėsinkite.
4.
Imame tešlos lakštą (aš formavau silikoninėje formoje), jei išsipūtusi - paspaudžiame, kad sukristu ir aptepkite puse obuolių masės. Uždėkite antrą tešlos lakštą, šiek tiek paspauskite ir uždėkite likusia obuolių masę. Uždėkite trečią tešlos sluoksnį ir uždėkite riešutų masę. Dedame į šaldytuvą sustingti. Skaniausias kitą dieną.