TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Skaniausi savaitgalio blynai - purūs ir minkštučiai
Skaniausi savaitgalio blynai - purūs ir minkštučiai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 ir 1/4 stiklinės pieno
2 vienetai kiaušinių
45 gramai sviesto (3 šaukštų, tirpinto)
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.

2.
Pieną ir kiaušinius plakti elektriniu plakikliu 3-4 minutes, kol stipriai išputos. Į išplaktus kiaušinius su pienu pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberti persijotą miltų mišinį ir labai atsargiai viską išmaišyti plokščia mentele. Labai svarbu tešlos nepermaišyti – reikia maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų. Tešla turi būti puri, akyta, bet ne vientisa, su mažesniais ir didesniais sustingusio sviesto gumulėliais.

3.
Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies. Keptuvės dugną patepti sviestu (tik patepti – nereikia, kad ten tyvuliuotų sviesto ežerai!). Kai sviestas ant keptuvės pradės čirškėti, valgomuoju šaukštu pilti blynų tešlą, vienam didokam blynui maždaug 2 valgomi šaukštai tešlos.

4.
Kai blyno paviršius pasidengs sproginėjančiomis oro pūslelėmis, o kraštai ims lengvai gelsti, blyną atsargiai apversti ir apkepti kitą pusę. Apversti blynus galima tik vieną kartą! Antraip jie bus kieti ir sausi. Patiekti su klevų sirupu ir trupučiu sviesto.




admin · 2022-10-26 09:00 · 272 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt