INGREDIENTAI: 1 ir 2/5 kilogramo duonos (naudojau Palangos, 2 kepalų)
1 litras aliejaus
7 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
Padažui:
250 gramų kietojo sūrio (naudojau Džiugo)
5 šaukštai majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo duonos nupjaustome plutas. Duoną supjaustome kuo vienodesnio dydžio juostelėmis.
2.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių, kol apskrus. Aš kepiau per 5 kartus, po 2 - 3 minutes. Iškepusią duoną dėti ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejaus perteklių. Pagardinti druska ir įtrinti česnaku.
3.
Vieną duonos gabalėlio galą merkti į majonezą, tuomet į sūrį. Į lėkštės vidurė dėti nedidelį indelį. Aplink ratu dėlioti duonos lazdeles.
4.
Į indelį viduryje sudėjau likusią duoną. Papuošiau riešutais, rūkytomis dešrytėmis, sūriu, marinuotais agurkėliais, svogūnėliais.