INGREDIENTAI: 450 gramų vištienos faršo
1 vienetas morkų
1 sauja svogūnų laiškų (smulkintos, geriausia baltos dalies)
1 sauja pekano riešutų
2 centimetrai imbiero
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus
Kepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Padažui:
60 mililitrų medaus
60 mililitrų sojos padažo
2 šaukštai aštraus padažo (skysto)
1 šaukštas baltojo vyno acto
Patiekiant:
pagal poreikį salotų (Iceberg arba Romaine tvirtų lapų)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
pagal poreikį sezamo sėklų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Didelėje keptuvėje įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės stipresnės ugnies. Sudedame vištienos faršą ir nuolat maišome, kad faršas nesukeptų į didelius gabalėlius. Kepiname, kol išgaruoja nuo faršo susidaręs skystis ir faršas gražiai apskrunda. Po to faršą sudedame į dubenį.
2.
Morką nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Imbiero gabalėlį ir česnako skilteles nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Riešutus sukapojame.
3.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame morką, 1 gerą saują susmulkintų svogūnų laiškų ir kepiname apie minutę. Tada sudedame imbierą, česnaką ir riešutus, gerai išmaišome ir pakepiname apie minutę. Daržoves sudedame į indą su vištiena.
4.
Padažui mažame puode sumaišome visus padažui skirtus ingredientus, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda, tada sumažiname ugnį ir kaitiname vis pamaišant, kol padažas šiek tiek sutirštėja (maždaug 5-7 minutes). Tada padažą supilame į tą pačią didelę keptuvę, kurioje kepėme vištieną ir daržoves, pakaitiname apie pora minučių ant silpnos ugnies, sudedame vištieną, daržoves ir sezamų aliejų, gerai išmaišome ir pakaitiname 30 sekundžių.
5.
Patiekimas – solotų lapus sudedame ant lėkštės, į kiekvieno lapo vidurį įdedame po 2-3 šaukštus kepto faršo (priklausomai nuo salotos lapo dydžio), apibarstome svogūnų laiškais, sezamo sėklomis ir patiekiame. Skanaus!