TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 19:40
Obuolių pyragas Šarlotė
Obuolių pyragas Šarlotė

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
6 vienetai obuolių (didesnių arba 8-10 mažesnių)
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė rudojo cukraus (arba balto, apytikriai 175 gramų)
1 stiklinė kvietinių miltų (apytikriai 160 gramų)
3 šaukštai tyro aliejaus (bekvapio)
1 šaukštelis sodos (arba kepimo miltelių)
1 šaukštelis obuolių acto (jei naudojate sodą)
0.5 šaukštelio cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplaku su cukrumi, greitam variantui naudoju elektriniu plaktuvą, bet jo neturint tai galima daryti tiesiog šakute. Plaku kol masė padidėja, tampa balta ir pilnai ištirpsta cukrus.

2.
Tuomet pilu aliejų, pamaišau ir beriu miltus. Jei naudoju kepimo miltelius, juos įmaišau kartu su miltais. Suku masę, kol nelieka gumuliukų. Tešla gaunasi pakankamai skysta, taip ir turi būti.

3.
Obuolius pjaunu perpus, išimu sėklalizdžius, pašalinu dužusias vietas ir supjaustau nemažais kubeliais.

4.
O soda ir actas? – juos naudoju prieš pat kepant, sodą laikau dideliame šaukšte virš tešlos ir lėta srovele pilu actą, susidariusias putas įmaišau, tešlą pilu į kepimo formą (naudoju silikoninę), suberiu obuolius, juos truputį šaukštu paspaudžiu, kad giliau panirtų ir galiausiai tolygiai apiberiu cinamonu.

5.
Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C kaitrą ir kepu apie 40 minučių. Ar pilnai iškepė, tikrinu mediniu pagaliuku, įbedu į pyragą ir ištraukus jis turi būti sausas. Tik būtinai beskite į pačią tešlą, ne į obuolį, jame pagaliukas visada bus šlapias.

6.
Valgome ir karštą, ir atvėsusį, ir laikytą šaldytuve. Labai ilgai ir nelaikome, tai greičiausiai iš lėkščių dingstantis pyragas.




admin · 2022-10-25 12:00 · 289 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt