INGREDIENTAI: Tešlai:
200 mililitrų augalinio pieno
200 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
80 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos (didelio)
Patiekiant:
pagal poreikį tepamo varškės sūrelio (natūralaus skonio)
pagal poreikį sūdytos lašišos
pagal poreikį ikrų
pagal poreikį vyšninių pomidorų
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą išlydykite ir palikite šiek tiek atvėsti.
2.
Kiaušinių trynius ir baltymus kruopščiai atskirkite. Trynius išplakite su druska, kol stipriai suputos.
3.
Įplakite pieną, tuomet sviestą. Įsijokite miltus ir plakite trumpai, tik kol tešla taps vientisos konsistencijos.
4.
Atskirai išplakite baltymus, kol jie taps standūs, nekris, apvertus indą. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą, maišant iš apačios į viršų. Nepermaišykite, tešla turi išlikti puri.
5.
Dėkite po kelis valgomus šaukštus tešlos į belgiškų vaflių keptuvę ir kepkite, kol apskrus. Iškeptus vaflius dėkite ant grotelių, pavyzdžiui, atviroje orkaitėje. Jei pravėso, prieš tiekiant trumpai pašildykite vaflinėje.
6.
Lašiša supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus perpjaukite pusiau.
7.
Vaflius plonai aptepkite natūralaus skonio varškės sūreliu. Tuomet gausiai aptepkite ikrais arba padenkite plonai pjaustyta lašiša. Dėkite gražgarsčių, pjaustytų pomidorų ir pagardinkite juodaisiais pipirais.