INGREDIENTAI: 1 litras daržovių sultinio
700 gramų moliūgų (gryno svorio)
400 gramų apvaliųjų ryžių
300 mililitrų balto vyno
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 saujelė moliūgų sėklų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis sviesto
šiek tiek kietojo sūrio
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek čiobrelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Supjaustykite moliūgą nedideliais kubeliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Grūstuve sugrūskite česnakus, alyvuogių aliejaus šlakelį su žiupsneliu druskos ir pipirais. Mišinį sumaišykite su moliūgų kubeliais ir kepkite orkaitėje 40-50 minučių. Iškepusius moliūgus atvėsinkite ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki tyrės.
2.
Plačiame puode įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kai jis įkais, suberkite susmulkintą svogūną. Kai jis tampa beveik peršviečiamas, suberkite ryžius ir maišydami kepinkite apie 1 min., kol jie pasidengs aliejumi. Supilkite vyną ir kaitindami maišykite, kol vyno beveik neliks.
3.
Įpilkite porą samčių karšto sultinio ir maišykite, kol susigers. Kartokite šį procesą tol, kol ryžiai išvirs (apie 20 min.). Jei pritrūksite sultinio, įpilkite karšto vandens. Sudėkite moliūgų tyrę, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, nuimkite nuo ugnies, užtarkuokite kieto sūrio, uždenkite ir palikite porą minučių.
4.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite moliūgų sėklas. Užbarstykite šiek tiek džiovinto čiobrelio, druskos. Kai sėklos pašils, nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
5.
Prieš patiekiant, ant daugiaryžio dar užtarkuokite kietojo sūrio ir užbarstykite moliūgų sėklų.