INGREDIENTAI: 10 riekių sumuštinių duonos (arba batono)
250 gramų daktariškos dešros (arba rūkyto kumpelio)
130 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas pomidorų (didesnio)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai grietinės (kupinų)
0.5 šaukštelio garstyčių (neaštrių)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį svogūnų laiškų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dešrą sutarkuoti stambia tarka, česnaką - smulkia tarka. Pomidorą supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Į dubenį suberti tarkuotą sūrį, žalumynus, įmušti kiaušinį, sudėti dešrą, česnaką, pomidorus, grietinę, garstyčias, pagardinti druska ir pipirais ir viską išmaišyti.
3.
Masę užtepti ant duonos riekių.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps, apie 10 minučių.