INGREDIENTAI: 5 riekės juodos duonos
5 vienetai silkių filė
5 vienetai kiaušinių (mažesnių, kietai virtų)
150 gramų fermentinio sūrio
1 skiltelė česnako
pagal poreikį majonezo
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duonos riekeles perpjauti pusiau, paskrudinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
2.
Sūrį sutarkuoti, išmaišyti su spaustu česnaku ir majonezu. Tepti ant duonos riekelių. Uždėti smulkintų krapų.
3.
Kiekvieną silkės gabaliuką perpjauti pusiau (jei filė didelė - silkės gabaliukų reikės mažiau ir juos pjauti į 3 ar 4 dalis atitinkamai). Kiekvieną susukti ir mediniu smeigtuku įsmeigti į apteptą duoną.
4.
Kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau (jei kiaušiniai dideli, galima į 4 dalis) ir užmauti ant smeigtukų. Tiekite iš karto, kol duona nesuminkštėjo!