INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių (didelių, saldžių)
250 gramų jogurto, natūralaus
200 mililitrų miltų
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Viename dubenyje išplakame jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus suberiame į jogurto masę ir gerai išplakame.
4.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome dideliais kubeliais ir įmaišome į tešlą.
5.
Apvalią kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi arba gerai ištepame sviestu ir supilame tešlą. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje 30 min. Pabaigoje kepimo patikriname ar pyragas iškepęs su mediniu dantų krapštuku (jei ištrauktas krapštukas švarus – pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla, tuomet pakepkite kelias minutes ilgiau). Iškepusį pyragą galite apibarstyti cukraus pudra. Karštas pyragas labai skanus su ledais.