INGREDIENTAI: Pagrindui:
400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
2 sluoksnis:
500 gramų varškės (naudojau naminę)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės manų kruopų
0.5 stiklinės pieno
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
3 sluoksnis:
700 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų, apytikriai, gali būti šiek tiek daugiau)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės vandens (+šiek tiek krakmolui ištirpinti)
2.5 šaukštelio bulvių krakmolo (apytikriai)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia paruošti trečią sluoksnį - moliūgų. Moliūgą supjaustyti kubeliais.
2.
Sudėti moliūgą į puodą, supilti vandenį, suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Pavirti, kol pasileis šiek tiek moliūgas, nukelti nuo ugnies ir elektriniu trintuvu sutrinti iki piurė masės.
3.
2 – 3 šaukštelius krakmolo ištirpinti vandenyje, supilti į karštus moliūgus ir dar kartą sutrinti.
4.
Pagrindui dubenėlyje išplakti kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėti sviestą, išmaišyti. Suberti miltus su kepimo milteliais. Išminkyti tešlą. Tešlą neturi lipt prie rankų. Iškočiojame tešlos lakštą, tokio dydžio kaip skarda, subadome šakute.
5.
2 sluoksniui elektriniu trintuvu sutriname varškę su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, pienu ir manų kruopomis.
6.
Skardą iškloti kepimo popieriumi. Dėti pagrindą, ant viršaus dėti paruošta varškės sluoksnį ir tada trečią sluoksnį - moliūgo piurė.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 – 45 min. Stebėti, nes ne visos orkaitės vienodai kaista. Jei norite įsitikinti ar tikrai iškepė, labai geras būdas patikrinti - pakelti už krašto kepimo popieriaus ir pasižiūrėti ar apkepė apačia.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.