INGREDIENTAI: Tešlai:
550 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
300 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto (ištirpinto, atvėsusio)
40 gramų cukraus
14 gramų sausų mielių
7 gramai druskos
Įdarui:
350 gramų špinatų (apytikriai)
2 vienetai svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį mocarela sūrio (arba kito mėgstamo)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti pieną, berti cukrų, mieles, išmaišyti ir palikti iki kol mielės sureaguos. Tuomet pilti sviestą.
2.
Į dubenėlį sudėti kiaušinių trynius ir išplakti, supilti į dubenį su mielėmis, berti druską ir permaišyti. Palaipsniui suberti miltus ir 6 - 7 minutes minkyti tešlą. Ji turi būti minkšta ir truputį limpanti prie rankų.
3.
Dubenį sutepti aliejumi, tešlą aptepti aliejumi ir dėti į dubenį. Uždengti ir palikti iki kol pakils. Aš kildžiau šaldytuve apie 16 valandų, galima palikti ir ilgiau. Tuomet išimti, palaikyti kambario temperatūroje apie valandą. Jei norite kildyti šiltai, tai puodą su uždengta tešla dėkite į šiltą vietą ir palikite 1.5 valandos iki kol pakils.
4.
Įdarui svogūnus supjaustyti.
5.
Į keptuvę pilti aliejaus, dėti sviestą ir ištirpinti. Suberti svogūnus ir apkepti. Tuomet sudėti špinatus ir apkepti apie 1 minutę. Pabarstyti druska, pipirais ir palikti atvėsti.
6.
Tešlą lengvai paminkyti. Stalą pabarstyti miltais ir iškočioti stačiakampį. Tešlos storis turėtų būti 3 - 4 mm. Ant paruoštos tešlos sudėti įdarą, paskirstyti per visą plotą, pabarstyti sūriu. Susukti vyniotinį ir supjaustyti į 12 vienodų dalių.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles, truputį paspausti bandelių viršų. Uždengti ir palikti dar pakilti 25 - 30 minutes.
8.
Aptepimui į dubenį dėti kiaušinio trynį, pilti pieną išplakti ir aptepti bandeles.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.