INGREDIENTAI: 350 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
165 gramai kvietinių miltų
100 gramų cukraus
70 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pieną, kubeliais supjaustytą sviestą ir cukrų pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol sviestas bei cukrus ištirps, o pieno šonuose ims kilti pirmieji burbuliukai.
2.
Sumažinkite ugnį iki minimaliaus ir vienu ypu į karštą pieną suberkite miltys. Gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir maišydami kaitinkite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų ir susiformuos į tarsi kamuolį.
3.
Nukelkite nuo ugnies, perdėkite tešlą į kitą indą, šaukštu paplokštinkite ir leiskite tešlai ir šiek tiek atvėsinti (5-10 minučių). Ji turi likti šilta, bet jokiu būdu ne karšta, kad nesutrauktų kiaušinių.
4.
Po vieną muškite kiaušinius, labia gerai išmaišydami tešlą po kiekvieno iš jų.
5.
Dėkite tešlą į konditerinį maišelį, ant kepimo popieriaus išklotų skardų išspauskite sausainius.
6.
Kepkite įkaitintoje iki 200ºC orkaitėje kaitinimo iš viršaus ir apačios režimu (arba 180ºC orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 15-20 minučių, kol sausainiai pakils ir gražiai pagels.
Patarimai:
•
Labai svarbu - kiaušinių tešlai gali reikėti ir šiek tiek daugiau arba truputį mažiau. Tikslus jų kiekis labai priklauso ir nuo miltų rūšies, ir nuo kiaušinių dydžio, ir nuo pieno mišinio kaitinimo trukmės. Kiaušinių dėkite tiek, kad tešla įgautų žvilgesį, tačiau laikytų formą - perbraukus per ją pirštu, griovelis turėtų likti ryškus, nesubėgti. Daugiau apie plikytos tešlos ruošimo niuansius skaitykite šiame straipsnyje.