TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Trapios tešlos tortas "Dangus ant liežuvio"
Trapios tešlos tortas dangus ant liežuvio

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų miltų
175 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
0.5 stiklinės cukraus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Įdarui:
300 gramų vyšnių (šaldytų, atitirpintų)
2 vienetai kiaušinių baltymų
0.5 stiklinės cukraus
Antram įdarui:
150 gramų maltų aguonų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
Trečiam įdarui:
500 gramų obuolių
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštas medaus
Kremui:
250 mililitrų pieno (verdančio)
200 gramų sviesto
200 gramų graikinių riešutų
5 šaukštai cukraus
šiek tiek vanilino

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti.

2.
Sviestą supjaustyti ir sutrinti su miltais bei kepimo milteliais.

3.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į sviesto ir miltų masę. Sudėti grietinę ir išmaišyti. Tešla turi būti lipni. Padalinti tešlą į tris dalis, kiekvieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 30-60 minučių.

4.
Kremui graikinius riešutus sumalti ir užpilti verdančiu pienu. Įdėti cukraus ir pavirti, kol ištirps, tik neprisvilinti. Palikti, kad atvėstų.

5.
Kitam įdarui vyšnias atšildyti ir nuspausti. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus ir išplakti iki tvirtų putų su cukrumi.

6.
1 tešlos lakštą iškočioti tarp kepimo popieriaus lapų į 24 centrimetrų skersmens apskritimą. Ant iškočioto lakšto sudėti vyšnias, ant jų - baltymus. Kepti 170 C laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.

7.
Aguonas nukošti, sumaišyti su kiaušinių tryniais. Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės. Iškokčioti kitą tešlos lakštą, ant jo dėti aguonų įdarą, o ant jo - baltymus su cukrumi. Kepti 170 C laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.

8.
Trečiam įdarui obuolius nuvalyti, stambiai sutarkuoti ir nuspausti sultis. Sumaišyti su medumi, vanilinu ir tryniais. Baltymus išplakti iki standumo su cukrumi. Viską dėti ant iškočioti tešlos lakšto ir vėl iškepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Visus lakštus atvėsinti.

9.
Sviestą gerai išplakti, plakant po truputį į jį sudėti riešutinę masę. Padalinti kremą į tris dalis. Pirmiausia aptepti lakštą su vyšniomis, ant viršaus dėti lakštą su aguonomis, apepti kremu ir dėti obuolinį lakštą. Likusiu kremu aptepti kraštus. Viršų pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2022-10-18 12:00 · 319 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt