INGREDIENTAI: Tešlai:
290 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
120 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
35 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis cinamono
4 gramai sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Glajui:
125 gramai cukraus pudros
125 gramai maskarponės sūrio (arba kreminio)
30 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilės
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną, druską ir sausas mieles. Viską išmaišome. Supilame pieną, įmušame kiaušinį, sudedame sviestą ir dar kartą išmaišome. Rankomis arba maisto kombainu su pritvirtintu tešlos minkymo antgaliu išminkome tešlą – tai užtruks apie 4–5 minutes.
2.
Tešlą sudedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje namų vietoje apie valandą pakilti. Kol tešla kyla, dubenėlyje sumaišome aguonas ir cukraus pudrą.
3.
Pakilusią tešlą perkeliame ant miltais apibarstyto stalviršio. Iškočiojame apie 4 mm storio stačiakampį. Jį aptepame sviestu, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Galiausiai apibarstome aguonų ir cukraus pudros mišiniu.
4.
Pradedant ilgąja kraštine tešlą susukame į standų volelį. Tešlą padalijame į 8–9 bandeles.
5.
Stačiakampę ar apvalią kepimo formą ištepame sviestu ir išdėliojame bandeles. Jas uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti apie 30 min.
6.
Bandeles kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20–25 minutes.
7.
Kol bandelės vėsta, pasigaminame glajų. Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakame maskarponę ir sviestą. Suberiame cukraus pudrą, vanilę ir druską. Viską dar kartą išplakame. Glajų įdedame į šaldytuvą 5–10 minučių. Atšalusiu glajumi aptepame dar šiltas bandeles.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!