INGREDIENTAI: 800 gramų pomidorų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
500 gramų moliūgų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
500 mililitrų vandens
1 šaukštas acto (obuolių)
5 gramai druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Pomidorus nulupkite ir minkštimą smulkiai supjaustykite. Sudėkite baltos duonos riekeles. Viską užpilkite vandeniu. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus 2 min. Mažais kubeliais supjaustykite moliūgą. Pomidorus su vandeniu ir duona sumaišykite su pakepintais svogūnais ir česnakais. Nuolat maišant kaitinkite ant ugnies 5-10 min. Įpilkite acto, įberkite prieskonių. Pavirkite 2 minutes. Puodo turinį sutrinkite su trintuvu.