INGREDIENTAI: Biskvitui:
300 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
70 gramų medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
Kremui:
600 gramų grietinės (24% riebumo)
250 gramų kreminės varškės (be priedų)
50 gramų riešutų (smulkintų)
16 gramų grietinėlės standiklio
šiek tiek vanilės esencijos (pagal skonį)
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Sulaistymui:
4 šaukštai vandens
2 šaukšteliai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukrų išplakti su kiaušiniais iki purios masės, medų ištirpinti su sviestu garų vonelėje, įberti kepimo miltelius, gerai išmaišyti, nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti. Į kiaušinius įmaišyti atvėsusį medų su sviestu, suberti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, bet jos kočioti nereikės.
2.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, dėti 2 šaukštus tešlos, ją tolygiai paskirstyti. Kad skirstyti būtų lengviau, šaukštą sutepti aliejumi. Kepti 170 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 7 - 10 minučių, kol gražiai paruduos. Iškeps 6 normalūs lakštai ir vienas mažesnis trupiniams.
3.
Kremui varškę, grietinę, cukrų ir vanilę išplakti su standinimo milteliais iki purios masės.
4.
Lakštus sulaistyti vandeniu su medumi. Dėti kremo ant kiekvieno lakšto, išlyginti, pabarstyti riešutais. Viršų ir šonus taip pat aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais. 2 valandas palikti kambario temperatūroje, po to dėti į šaldytuvą per naktį arba ilgiau.