INGREDIENTAI: 340 gramų antienos kulšelės (mėsos be kaulo)
200 gramų mėlynųjų vynuogių
200 mililitrų vandens (arba daržovių sultinio)
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šlakelis raudonojo vyno acto
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis rudojo cukraus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Antienos kulšelių mėsą supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, raudonėliu.
2.
Svogūną ir česnaką nulupame. Supjaustome česnaką smulkiais gabalėliais, svogūną - pusžiedžiais.
3.
Troškintuve įkaitintame aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol jos suminkštės. Sudedame antienos kulšelių mėsą. Pakepiname, kol ši gražiai apskrus.
4.
Supilame vandenį ir patroškiname apie 25 min. Suberiame vynuoges, pabarstome ruduoju cukrumi, apšlakstome actu ir pakaitiname viską dar apie 10 min.
5.
Valgome su norimu garnyru.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!