INGREDIENTAI: 160 gramų pilno grūdo miltų
140 mililitrų augalinio pieno
100 gramų braškių
60 gramų migdolų miltų
80 gramų cukraus
50 mililitrų aliejaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai malto cinamono
2 šaukšteliai obuolių acto
1 šaukštelis kepimo miltelių
3/4 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų, sodą, druską, kepimo miltelius, cinamoną.
2.
Kitame dubenyje sumaišome pieną, actą, aliejų, suberiame miltų mišinį ir užmaišome tirštą tešlą.
3.
Tešlą dedame į aliejumi pateptą formą.
4.
Braškes supjaustome pusiau ir įspaudžiame į tešlą. Aš pyrago viršų dar apibarsčiau cukrumi, kad būtų traškesnė plutelė.
5.
Pyragą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
6.
Atvėsiname, puošiame (nebūtinai) ir tiekiame.
Patarimai:
•
Vietoje acto galite naudoti citrinos sultis.
•
Braškes galite supjaustyti smulkiau ir įmaišyti į tešlą.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!