INGREDIENTAI: 1 kilogramas karšio (1 vieneto)
10 gabalėlių rūkytų lašinių (arba šoninės)
1 saujelė lauro lapų
1 šaukštelis prieskonių žuviai (su žolelėmis)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis rūkyta druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvis išvaloma, nuplaunama (ir šį kartą tą už mane padarė vyras :) ).
2.
Karšį pabarstome prieskoniais, druska. Paliekame marinuotis 0,5 – 1 val. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi.
3.
Sudėstome ant skardos lauro lapelius toje vietoje, kur dėsime žuvį. Guldome karšį ant lauro lapelių. Ant jo išdėstome plonai pjaustytus lašinukus.
4.
Žuvį pašauname kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusią žuvį paskaniname rūkytos druskos dribsniais. Truputį žuvį papuošiau žalumynais ir citrinos griežinėliais. Skanaus.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!