INGREDIENTAI: 1 kilogramas agurkų
1 vienetas svogūnų
1/4 vieneto saldžiosios paprikos
1/4 vieneto aitriosios paprikos
1 pundelis kalendros
1 sauja žemės riešutų
1 saujelė sezamo sėklų
Padažui:
3 vienetai žaliųjų citrinų
50 gramų rudojo cukraus (galima keisti paprastu cukrumi arba skystu švelnesnio skonio medumi)
2 šaukštai sezamų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus supjaustyti riekelėmis ar plonomis juostelėmis. Žemės riešutus, kalendrą, svogūną, kalendrą, saldžiąją ir aitriają paprikas smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti su agurkais.
2.
Atskirai sumaišyti iš citrinų išspaustas sultis, aliejų, cukrų ir druską.
3.
Šiuo marinatu užpilti agurkus, išmaišyti ir 15 minučių palaikyti šaldytuve.
4.
Patiekiant pabarstyti sezamo sėklomis.