TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tortilijų pyragėliai keptuvėje su faršu ir sūriu
Tortilijų pyragėliai su mėsa

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 vienetai tortilijų
400 gramų faršo
200 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas paprikos
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
4 šaukštai pomidorų padažo
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį paprikos miltelių
pagal skonį česnako miltelių (arba česnako)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį gvakamolės (naudojau naminę)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę įpilti aliejaus. Įkaitinti.

2.
Svogūną susmulkinti, paprikas supjaustyti mažais gabaliukais.

3.
Į keptuvę dėti svogūną, apkepti kelias minutes, paprikas, pakepti kelias minutes, tuomet sudėti faršą, įberti druskos, pipirų, paprikos ir česnako miltelių, kepti apie 10 minučių iki kol faršas iškeps. Įdėti pomidorų padažo ir permaišyti.

4.
Ant tortilijos, maždaug 4 cm nuo krašto dėti paruošto įdaro, užberti sūrio, užlenkti kraštą prie kurio yra įdaras, tuomet užlenkti šoninius kraštus ir susukti suktinuką, šiek tiek paspausti. Taip suvynioti visas tortilijas.

5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti iki vidutinės kaitros, dėti pyragėlius užlenkimo puse į apačią, paspausti šakute ir apkepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrunda. Iškepusius pyragėlius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

6.
Pyragėlius valgėme aptepę su gvakamole.


Patarimai:

Atvėsusius pyragėlius, kurių nesuvalgėte, laikyti uždengtus šaldytuve.




admin · 2022-10-07 03:00 · 237 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt