INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
150 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
75 gramai cukraus
40 gramų sviesto
10 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės ekstrakto
Įdarui:
300 gramų varškės
70 gramų cukraus pudros
Papuošimui:
pagal poreikį šilauogių
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apie 100 ml pašildome iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų), suberkite sausas mielės, 2 šaukštelius cukraus ir palikite šiltai apie 10 min.
2.
Kitame dubenyje ištirpiname sviestą, supilame likusį pieną, įmušame kiaušinį, įpilame vanilės ekstrakto, beriame cukrų, druską ir ištirpusias mieles. Beriame miltus. Tešlą gerai išminkome, bent 5 min. Uždengiame ir paliekame šiltai apie 1 val.
3.
Įdarui sutriname varškę. Suberiame cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome.
4.
Tešlai pakilus ją padaliname į dvi dalis ir kiekvieną jų iškočiojame į maždaug 20x30 cm stačiakampius. Kiekvieno stačiakampio viduryje paskirstome po pusę įdaro, taip, kad užimtų maždaug trečdali lakšto. Tešlos kraštus įpjauname juostomis, suformuojame "virveles" ir jas paeiliui iš kiekvienos pusės po vieną užlenkiame ant įdaro. Uždengiame ir paliekame šiltai apie 1 val.
5.
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į tešlą įspaudžiame šiek tiek šilauogių.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Iškepusias, atvėsusias pynutes pabarstome cukraus pudra.