INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
100 gramų žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
30 gramų želatinos
pagal skonį maltų kajeno pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustome kubeliais, pagardiname kajeno pipirais ir druska.
2.
Supjaustome alyvuoges griežinėliais.
3.
Vištieną ir alyvuoges sumaišome. Suberiame želatiną (netirpintą!), permaišome. Viską sudedame į kepimo rankovę, kuo standžiau susukame į vyniotinio formą ir užsukame kraštus.
4.
Į kepimo skardą dedame vyniotinį ir įpilame vandens tiek, kad apsemtų pirštą.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Iškeptą, būtina palikti pilnai atvėsti.