INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
1 šaukštas brendžio
1 šaukštas vandens
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti iki vientisumo, tuomet berti miltus, pilti brendį ir vandenį, berti druskos ir išmaišyti. Tešla turi būti skysta.
2.
Į puodą įpilti aliejaus, įdėti kepimo formelę ir kaitinti ant silpnos kaitros apie 10 minučių.
3.
Į kepimo formelę pilti šaukštą tešlos, pertekliui leisti nutekėti atgal į dubenį, įmerkti į aliejų ir po 10 sekundžių atskirti tešlą nuo kepimo formos atsargiai prilaikant šakute.
4.
Virti aliejuje vis pavartant iki kol įgaus auksinę spalvą, perdėti į sietelį, kad nutekėtų aliejaus perteklius. Tuomet pabarstyti cukraus pudra.