INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
220 mililitrų vandens
120 gramų miltų
50 gramų sviesto
šiek tiek druskos
Įdarui:
300 gramų braškių
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų šokolado (tarkuoto)
2 šaukštai cukraus
16 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą, vandenį, druską užvirinti, sumažinti ugnį, berti miltus ir greitai maišyti iki vientisos masės, kol tešla atšoks nuo dugno. Po to nuimti nuo viryklės, atvėsinti, mušti po vieną kiaušinį ir išmaišyti plakikliu. Tešla turi būti elastinga. Sudėti tešlą į konditerinį maišelį ar švirkštą ir išspausti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
2.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, kol iškils ir paruduos. Iškepusius pyragėlius perkirpti žirklėmis per pusę ir leisti atvėsti.
3.
Atšaldytą grietinėlę išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Braškes nuplauti, nusausinti ir supjaustyti.
4.
Ant vienos pusės dėti braškes, grietinėlę, sumaišytą su šokoladu, ir ant viršaus kitą pusę.